4/26/2024

Lesd meg este, mert a teste, istenien fest!

Rögtön egy nagyon erős fotóval indítanék. Mennyire szexi Sookie, de nem? 


Rettenetesen jó mopsz. Szófogadó, kedves és mindig mosolygok tőle. Óriási házőrző, bár azt hiszem senki, még a macskák sem veszik komolyan. Szerencsére ezen nem sértődik meg és ettől még remekül csinálja a házőrzést, például ugat. Mondjuk ki kellene őt hangosítani ahhoz, hogy halljuk is ezt az ugatást. Szerintem a szomszédaink a mai napig nem tudják, hogy van egy kutyánk vagyis mopszunk. Szeret bejönni a házba, hogy mint egy porszívó végignézze - főleg a konyhát -  hátha leesett egy fél marhaszelet. Közvetlenül ezután elfárad és a benti helyére elmegy kialudni a fáradalmakat. Szokott rendszeren kapni párolt vagy sült édesburgonyát, nagyon szereti, de például áfonyát nem kért. Pofám leszakad. Mondtam neki, hogy drága antioxidáns, de csak bánatosan nézett rám, hogy ez hol van a marhaszelethez képest. 

Ez itt a kamu bánatos tekintete, hogy azt mondja, akkor hátat fordítok neked, mert nem foglalkozol velem egész nap és semmi marhaszelet, de azért visszanézek, hátha megsajnálsz

12 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Igen, és milyen kövérkés volt mikor idekerült, :) de fitnesz van és már fogyott, de még mindig elég sok van rajta. Kevesebb táp, több mozgás. Az első héten mikor itt volt 350 métert nem tudott megtenni és nem túlzok. Nem volt mozgatva nagyon, pedig - mint kiderült - elég aktív tud lenni ahhoz képest, hogy mopsz. Most már 1-1,5 kilométereket megyek vele. Sosem lesz egy nagy kiránduló, de elég cudar fizikuma volt egy mopszhoz képest is.

      Törlés
    2. És hogy viseli a több mozgást, nem tiltakozott nagyon ellene? Kíváncsi leszek, mennyi idő alatt éri majd el a normál súlyát.

      Törlés
    3. Nem, nagyon élvezi, de nem minden nap viszem, hogy pihenjen is. Itt a kertben magához képest sokat mozog, mert vagy madarat kell kergetni vagy a cicák után futni vagy csak házőrzőset játszani. Ahol lakott állítólag inkább csak a teraszon volt, ezért is hízott el ennyire szerintem.

      Nekem volt egy dagi mopszom már, azt is sikerült lefogyasztani, de az is hosszabb idő volt. Bár az a mopsz 8 éves korában került hozzánk, Sookie ha minden igaz 4 év körül van.

      Törlés
  2. nagyon edes es biztos nemsokara igazi fitt mopsz lesz! Sammyvel fenykoraban 10-12 km-eket setaltunk dombokon le-fel❤️. osszel 13 lesz, most mar megerzi az emelkedoket, mar a kanapera sem ugrik fel, de ha utazunk es felfedezhet, olyan izgatottan boldog lesz, mint kiskutya koraban. nagyon boldog mopszos eveket! librarycat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Sammy akkor szintén egy mopsz?

      Törlés
    2. igen <3 librarycat

      Törlés
    3. Júj! :) Az a 10 kilométer nagyon szép táv egy mopsztól!

      Törlés
  3. Nem horkol? Egyszer egy nyaralóban egy házban aludtunk egy mopsszal és végighorkolta az éjszakát 🙂 (egy mizofón kommentje)

    VálaszTörlés