2/23/2024

Túléltük a favágást avagy kezdődik a kert szezon is

A múlt hétvégén megnyitottuk a kert szezont egy kis favágással. Igazból egy ágat vágtunk le, de ez is több órás hadműveletté nőtte ki magát. Először hívtunk favágókat és ők azt mondták 60 ezerért levágják, 20 ezerért elviszik. Kicsit soknak találtuk, ezért inkább megoldottuk mi. Első nap még csak tépkedtük le róla, amit tudtunk úgy, hogy kötelet dobtunk fel a kisebb ágakra és lerántottuk őket. Mivel ez egy csavart fűz könnyen törik. Aztán vasárnap hárman, a nevelőapám, a férjember és én leoperáltuk a nagy ágat.  



Nekünk nem olyan széles a telkünk és éppen ezért ez a nagy ág elég sok árnyékot adott. Ezen a képen látszik jól, hogy mekkora is volt. A nagy fán azt a jobb oldalra kihajló ágat vágtuk le, mert már veszélyes volt. Több száz kiló a súlya. Minden viharnál izgultunk letörik-e. Most már nem kell izgulni emiatt sem. Így viszont sokkal napfényesebb lesz a kert. A medencének jót fog tenni, de van egy ágyás, amit át kell alakítanom, mert oda árnyéktűrőket ültettem most meg napsütéses lesz az egész.

Elhatároztam, hogy  idén szeretnék  több zöldséget termelni, ehhez is jó lesz a több fény. Nemsokára újból fát vágunk, de azt nem itt, hanem az építkezésnél és nem mi, hanem favágók, mert az már ennél sokkal komolyabb művelet lesz. Találtunk olyat, aki azért olcsóbb, mint a fent említettek, izgi lesz közelről végignézni. Sajnálom a fát amúgy, amit kivágunk, de nagyon rossz helyen van és zavarja az építkezést és a vezetékekre is rálóg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése