1 személyre: A serpenyőt felforrósítjuk zsiradék nélkül. A kenyérre vékonyan locsolunk mézet, de tényleg csak vékonyan. Ez mehet a mézes felével bele a már kellően felforrósított serpenyőbe. Szép karamell színűre sütjük. Ez kb. 2 perc lesz. Utána a serpenyőbe beledobjuk az előre felvágott szilvákat (kb. 5 db) és mehet rá 1 kanál méz és egy kevés kakukkfű. A szilvát karamellizáljuk pár percig és utána mehet rá a kenyérre. A végén egy kevés fetasajtot szórunk rá és itt még lehet csorgatni rá mézet, én már nem csinálom nekem már enélkül is elég a méz. Készüljetek fel rá, hogy ezt csendben kell megenni, mert olyan íze van...édes, sós, fanyar, keserű...minden. Az ízlelőbimbók nem térnek magukhoz. El is neveztem szilvás szeretőnek. Talán áfonyával, almával és őszi barackkal is el tudom képzelni ugyanezt a metódust.
de szuper, milyen egyszerű, és mennyire finom lehet, ügyes vagy nagyon!
VálaszTörlésKöszi! Tényleg egyszerű, de ezért is szeretem a mediterrán konyhát, egyszerű, de jó. :)
TörlésEzt ki is próbálom, köszi!
Törlés