9/12/2024

Azért

azt emléknek feljegyzem ide, hogy múlthéten volt még 34 fok most meg meg lehet fagyni lassan. Elég szeszélyes az idei időjárás és bár a hideget jobban szeretem, azért ez a hirtelen 12-15 fokos ingadozás elég meredek. Még vasárnap kifeküdtem a melegtől most szombaton meg lehet be kell fűteni. 

13 megjegyzés:

  1. Most van/jön az én időm-))) Bár a szelet kihagynám, viszont az eső nagyon kell!! Itt most 7 fok van-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ez csak ilyen hirtelen nem esett jól. Jövőhéten azt mondja megint lesz 24 fok. Annak örülök, mert most be kellett fűteni kicsit. :/

      Törlés
    2. Igen, mindig így van, hogy ilyenkor hirtelen igencsak hideg lesz, aztán november közepéig kitart a 20 fok-)❣

      Törlés
    3. a tesom 80 ml vizet engedett le a novenyeirol (mezogazdasz); borzasztoan sajnalta, mert ezzel nitratot engedett a kornyezetre, egyebkent viszont az egesz eve odalenne (a nyar eleji oriaseso, aztan az aszaly es most a par nap alatti ujabb ozonviz igy is annyi kart csinalt, hogy inkabb ne is gondoljunk ra…). na meg ami Ausztriaban van, az kifejezetten ijeszto (es junius vegen mar volt egy hatalmas arviz…tudom, mert pont akkor utaztunk vissza, de ez most olyan, hogy az autopalyakat is le kellett zarni :(

      Törlés
    4. jaj es librarycat voltam, de megint elfelejtettem, hogy nem ismer fel a blogger.

      Törlés
    5. Nem lennék most mezőgazdász, nagyon sajnálom a tesódat és meg is értem, hogy muszáj, hogy az a rengeteg munka ne menjen teljesen kárba. Ijesztő felvételek vannak az árvízről főleg, hogy pár napja még 36 fok volt. A klímaváltozás eléggé a nyakunkon van.

      Törlés
    6. igen :((( es koszi! ❤️ nekem is nagyon faj a szivem erte. iszonyat sokat dolgozik, kegyetlen a mezogazdasag, es mar napszamost se talalni, mindent egyedul csinal. de az apai ag mindig is a folddel foglalkozott; apukam ugyan tisztviselo lett (talaj- es novenyeveszsegugy), de ‘szabadidejeben’ (vagyis hetvegen es ejszaka) mindig kint volt a hatarban…mondjuk nem is tanult meg senki pihenni, lazitani kozuluk (nagypapam mondta halalos betegen, hogy kevesebbet kellett volna dolgozni es picit tobbet lenni csak ugy…💔).

      Törlés
  2. Most olvasom: Nyugaton 3, keleten 30 fok volt ma. Nem semmi. 😕

    VálaszTörlés
  3. Szerda-csütörtök Gyulán voltunk, vagyis az ország másik részén. Csütörtök este hatkor 26 fokból indultunk onnan, tíz után értünk haza, nyolc fokba... itt azóta is 8-10 fok között van, és igen, a szomszédnál tegnap már füstölt a kémény. Szerintem ma nálam is fog, a benti hőfokot nézve....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tegnap este és most délután én is kicsit befűtöttem, mert már nagyon lehűlt a ház. Hiba a szeptember, ha hideg van fűteni kell. Az Alpokban meg havazik, az Olaszoknál amúgy is óriási árvíz van.

      Törlés
  4. Nálunk is befűtöttek a házban szombat reggelre. Volt ez a lehűlés amúgy 20 fok is egy hét alatt, még a gyerekek is fejfájásra panaszkodtak. De holnaptól jön a kellemes idő :).
    Egész augusztus-szeptemberben a kánikula miatt nem tudtunk biciklizni, ezen a hétvégén a hideg, a következőn meg az árvíz miatt nem fogunk tudni kimenni a szigetre vagy a Duna-partra...A Csengetett Mylordból: "A világ megbolondult, lefekszem".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, közben rájöttem, hogy 20 fokos lehűlés, sőt volt az 25 is. Brutális. "Henry! A mérőlécet!" ;)

      Törlés